”Var fjärde byggjobb hotas” | Byggföretagen

”Var fjärde byggjobb hotas”

Cementkrisen är inte över. Det konstaterar Byggföretagens Emil Flodin i ett webbinarium där en ny konsekvensanalys redovisas.

Publicerad:

Emil Flodin, analytiker, Byggföretagen.

Trots Cementas besked att man planerar köra miljontals ton kalksten från Storugns på norra Gotland till cementfabriken i Slite hotas var fjärde byggjobb redan till sommaren. Enbart inom bygg- och anläggningssektorn menar Byggföretagen att 90 000 jobb går förlorade. Inklusive andra direkt påverkade näringar är siffran 135 000 jobb.

– Cementbristen kommer att prägla den svenska byggmarknaden under flera år. Byggbranschen går mot den värsta krisen sedan 90-talskrisen. Var fjärdejobb i byggindustrin kan gå förlorat nästa sommar, säger Emil Flodin.

I filmen nedan som heter ”Cementkrisen är inte över” berättar vi om konsekvensanalysen.

Här har vi samlat allt material om cementkrisen