Vi svarar på dina frågor om kollektivavtal och arbetsrätt i väst | Byggföretagen

Vi svarar på dina frågor om kollektivavtal och arbetsrätt i väst

Hur anlitar man en underentreprenör? Hur fungerar det med lönerapportering? Det är vi som arbetar med dessa frågor på Byggföretagen i väst.

Publicerad:

Fr. v. Niklas Skändlagård, Siri Åhlmans, Anders Fareskog, Ulf Zakrisson och Tony Esbjörnsson.

Vad kan ni hjälpa medlemsföretagen med?

Vi ger stöd till våra medlemsföretag i förhandlingar med facken men vi ger också rådgivning om lagar och kollektivavtal. Vi svarar på frågor om anlitande av underentreprenör, personalfrågor samt frågor om lön och lönerapportering. Har du frågor om lärlingar eller behöver rådgivning inom yrkesutbildningsavtalet? Kontakta rådgivningen. Vi anordnar även informationsträffar som alla våra medlemsföretag är välkomna att anmäla sig till.

Kan ni nämna några av de vanligaste råden ni ger?

Ring oss innan ni agerar! Tänk på att alltid dokumentera alla personalärenden, det vill säga allt som händer i ett ärende kring medarbetare. Vi vill också tipsa om att gå in på Arbetsgivarguiden. Där finns mycket information samt olika mallar och avtal samlade.

Delta på webbinarium om lönerapportering i LÖSEN

Anmäl dig till våra informationsträffar

Gå in på Arbetsgivarguiden

Rådgivning – Kollektivavtal & arbetsrätt

Vill du som medlemsföretag få rådgivning om  arbetsrätt och kollektivavtal gällande Tjänstemannaavtalet, Väg- och Banavtalet och Byggavtalet? Gå till vår rådgivning online eller ring: 010 451 64 80. Kom ihåg att ha ert organisationsnummer redo.