HELA LISTAN: 30 största byggföretagen i Sverige | Byggföretagen

HELA LISTAN: 30 största bygg­företagen i Sverige

Peab, Skanska och NCC fortsätter att ligga i topp i Byggföretagens sammanställning över Sveriges 30 största bygg- och anläggningsföretag.

Publicerad:

Emil Flodin, analytiker, Byggföretagen.

– Peab toppar listan över de största svenska bygg- och anläggningsföretagen – följt av Skanska och NCC. När det kommer till antalet anställda och omsättning är Peab, Skanska och NCC i en klass för sig. Med en total omsättning på mer än 100 mdkr och över 25 000 anställda i Sverige är dessa tre större än listans övriga 27 företag tillsammans, säger Emil Flodin, analytiker, Byggföretagen.

Nytt för i år är listan rankar de största företagen efter hur många anställda de har istället för deras omsättning som tidigare år.

– Det är ett mer intressant mått att titta på och beskriver bättre ett företags storlek. Metodiken för hur listan tas fram har också ändrats och urvalskriterierna för att definieras som ett byggföretag har blivit skarpare. Enbart företag inom SNI-koderna för byggverksamhet och/eller de företag som tillämpar byggbranschens kollektivavtal har inkluderats, säger Emil Flodin. 

Dokument