Så får vi en fossilfri bygg-och anläggningssektor | Byggföretagen

Så får vi en fossilfri bygg-och anläggnings­sektor

Många framsteg har gjorts sedan Färdplan för fossilfri konkurrenskraft i bygg och anläggningssektorn togs fram 2018. Nu växlas arbetet upp när färdplanen genomgår en uppgradering.

Publicerad:

Åsa Lindell, nationell projektledare för klimatomställning, Byggföretagen.

Den 24 januari bjuds de 170 undertecknade aktörerna in till en digital workshop för att utvärdera och uppdatera branschens gemensamma färdplan.

Vi har starka resultat från de fem år som gått. Det vi trodde att vi kunde göra har vi nu sett är möjligt – vi kan halvera utsläppen med befintlig teknik och material. Nu är det dags att gå från pilot till större skala, säger Åsa Lindell, projektledare för klimatomställning på Byggföretagen.

Både uppmaningar och målsättningar ses över för att stärka förutsättningarna att nå fossilfri konkurrenskraft senast 2045.

– Vi vill såklart se fler som är med och bidrar till den viktiga och nödvändiga omställningen. Har ditt företag inte undertecknat färdplanen ännu är det hög tid att göra detta nu.

Läs mer om färdplanen och hur du går med

Workshopen arrangeras av Byggföretagen tillsammans med Fastighetsägarna, Installatörsföretagen, Sveriges Allmännytta, Byggmaterialindustrierna, Byggherrarna, Innovationsföretagen och Trafikverket.