Tänk på detta när du anlitar en underentreprenör | Byggföretagen

Tänk på detta när du anlitar en underentreprenör

Vad är viktigt att tänka på när man anlitar en underentreprenör? Jacob Sibbesson, företagsrådgivare på Byggföretagen, reder ut vad som gäller för Byggavtalet.

Publicerad:

Hur kan man bemanna en arbetsplats?

– Det finns såklart flera sätt. Man kan ha egen personal eller vid behov anlita en underentreprenör, hyra in bemanningspersonal eller låna in personal. Beroende på vad man väljer så är det olika regler som gäller. Därför är det viktigt att tänka till så det blir rätt från början.

Vad är viktigt att tänka på när man anlitar en underentreprenör?

– Är det ett arbete som faller under Byggavtalets tillämpningsområde så är det viktigt att man tillämpar de regler som finns i Byggavtalets Bilaga D. Detta kommer vi att gå igenom på Arbetsgivarforum den 16 februari.

Missa inte Arbetsgivarforum 16/2. Läs mer och anmäl dig här!