Så var året för Årets byggkvinna 2022 | Byggföretagen

Så var året för Årets byggkvinna 2022

Malin Söderson vann utmärkelsen "Årets byggkvinna 2022". Här delar hon med sig av erfarenheter och insikter från det gångna året.

Publicerad:

Malin Söderson, vd på på Iskad – Industri och Skadesanering AB, utsågs till "Årets byggkvinna 2022".

Hur har året som Årets byggkvinna varit?

Det har varit ett roligt, händelse- och lärorikt år med många bra erfarenheter. Det gav mig möjligheten att träffa massor av härliga människor. Jag har föreläst och blivit intervjuad, fått säga min mening i poddar och fått ta del av andras klokskap och erfarenheter. Jag har fått utmana mig själv på många sätt.

Vilka nya insikter har du fått under året?

Det har gett mig insikt om att det behövs förebilder i branschen och att många kämpar i det tysta i sin ringhörna. Det finns en stor vilja och behov av förändring och förbättring. Och att de förverkligas varje dag – att det går snabbt framåt. Arbetet med machokultur och jämställdhet kan inte vara nåt vi gör för kvinnors skull- det är för allas skull, det finns många män som inte trivs med hård jargong. 

Hur reagerade din omgivning på utmärkelsen?

Med glädje och stolthet. Jag har fått mycket fin feedback från kollegor, kunder och leverantörer. Det här priset är ju inget jag hade kunnat få utan mina kollegor och min familj. Jag tycker det är vårt pris mer än mitt. 

Vad innebär jämställdhet för dig?

Jämställdhet är något vi alla måste arbeta med och vi måste börja med att rannsaka oss själva – vi måste förstå att vårt eget beteende är betydelsefullt. Det handlar inte bara om att kvinnor ska ha samma förutsättningar som män, utan att alla ska ha samma förutsättningar, oavsett kön.

Nominera till Årets byggkvinna 2023, senast 8 mars!