”En fantastiskt rolig bransch” | Byggföretagen

”En fantastiskt rolig bransch”

Emilia är en av studenterna som nyligen tilldelades stipendiet Årets byggelev av Byggföretagen i väst. Snart tar hon examen från programmet Affärsutvecklare bygg och fastighet på Högskolan i Borås och vill i framtiden jobba med projektledning och hållbarhetsfrågor.

Publicerad:

Emilia Klasson från Högskolan i Borås är en av stipendiaterna Årets byggelev.

Hur känns det att bli Årets byggelev?

Jättekul. Det var inget jag var beredd på. Fantastiskt roligt att få ett kvitto på att man gjort ett bra jobb under studierna.

Varför tycker du fler ska välja bygg?

Just för att det är en sådan otroligt bred bransch. Den är händelserik och man får träffa många människor. En fantastiskt rolig bransch helt enkelt. Jag visste själv att jag ville jobba inom bygg men inte riktigt med vad. Då passade denna utbildning bra där man får med sig kunskap om hela byggprocessen och inom olika områden som ekonomi och miljö.

Hur ser framtiden ut?

Nu kommer jag börja med sommarpraktik på Peab. Sen är planen att fortsätta i produktionsdelen framöver. Jag är även intresserad av projektledning och hållbarhetsfrågor så det hoppas jag jobba med om några år.

Sex elever från gymnasium och högskola i Södra Älvsborg tilldelades stipendiet Årets byggelev. Från vänster; Samuel Ågestedt, Kunskapskällan Herrljunga, Hugo Jepsen, Marks gymnasieskola, Max Larsson, Viskastrandsgymnasiet, Jonathan Alhede, Alströmergymnasiet, Felix Sjögren, Tranemo gymnasieskola samt Emilia Klasson, Högskolan i Borås.

Läs även om gymnasieleven Hugo som också tilldelades stipendiet Årets byggelev 2023.