Hugo blev Årets byggelev | Byggföretagen

Hugo blev Årets byggelev

Nyligen delades stipendiet Årets byggelev ut av Byggföretagen i väst till totalt sex elever från gymnasium och högskola i Södra Älvsborg. En av stipendiaterna är gymnasieleven Hugo som drömmer om att starta eget i framtiden.

Publicerad:

Hugo Jepsen från Marks gymnasieskola är en av eleverna som i år tilldelades stipendiet Årets byggelev.

Hur känns det att bli Årets byggelev?

Det var väldigt överraskande. Det känns stort och bra.

Varför valde du bygg- och anläggning?

Jag är väldigt praktisk av mig. Jag gillar att skapa och vill om några år kunna se ett projekt och veta att jag varit med och byggt. Bygg ligger också i familjen och har varit något jag varit intresserad av sen jag var liten.

Hur ser framtiden ut?

Jag har fått en anställning på Skanska där jag gjort min praktik. Nu ska jag fullfölja mina lärlingsår, men i framtiden hade jag gärna startat ett eget företag – det är drömmen.

Sex elever från gymnasium och högskola i Södra Älvsborg tilldelades stipendiet Årets byggelev. Från vänster; Samuel Ågestedt, Kunskapskällan Herrljunga, Hugo Jepsen, Marks gymnasieskola, Max Larsson, Viskastrandsgymnasiet, Jonathan Alhede, Alströmergymnasiet, Felix Sjögren, Tranemo gymnasieskola samt Emilia Klasson, Högskolan i Borås.

Läs även om högskolestudenten Emilia som också tilldelades stipendiet Årets byggelev 2023.