Regeringen bjuder in byggbranschen till nationellt klimatmöte | Byggföretagen

Regeringen bjuder in byggbranschen till nationellt klimatmöte

Regeringen bjuder in näringsliv, civilsamhälle, intresseorganisationer och akademin till ett nationellt klimatmöte den 16 juni 2023.

Publicerad:

Sverige ska ha nettonollutsläpp av växthusgaser senast 2045.

Regeringen håller under våren 2023 rundabordssamtal med olika sektorer för att diskutera de hinder och möjligheter de ser för att kunna ställa om sina verksamheter. I år tar regeringen också fram en handlingsplan för hur klimatmålen ska nås. Det nationella klimatmötet blir en avslutning på rundabordssamtalen – och en viktig del i att förankra arbetet med att ta fram handlingsplanen.

– Det är nu omställningen sker! Byggföretagen representerar en sektor med enormt ansvar och ett ännu större engagemang. Vi ser fram emot att få berätta vad bygg- och anläggningsbranschen vill och kan, säger Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef, Byggföretagen.

Vid det nationella klimatmötet deltar statsminister Ulf Kristersson (M), energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Här kan du läsa mer om Byggföretagens fokusområde klimatomställning.