Så köper du företagshälsovård | Byggföretagen

Så köper du företagshälsovård

Nu lanserar Byggföretagen en broschyr med särskild information om överväganden vid köp av företagshälsovårdstjänster som rör bygg- och anläggningsbranschen.

Publicerad:

Varför har Byggföretagen tagit fram den här broschyren?

-Att upphandla företagshälsovård och att beställa insatser från företagshälsovården upplevs av ibland som lite krångligt av många företag. Vi arbetsmiljörådgivare får ofta frågor om vad som ska ingå och hur man som företag ska gå till väga. Vad säger t ex lagen och vad säger kollektivavtalen? Vår förhoppning är att med denna broschyr underlätta för våra medlemsföretag, säger Hanna Magnusson, arbetsmiljörådgivare på Byggföretagen.

Är det något särskilt som utmärker bygg- och anläggningsbranschen vid köp av företagshälsovårdstjänster?

-Byggbranschen utmärker sig genom att vi har snabbt föränderliga arbetsplatser och ett brett spektra av arbetsmiljörisker, därav är det viktigt att kunna anpassa behovet av företagshälsovårdstjänster, säger Hanna Magnusson.

Företagshälsovård inom bygg- och anläggningsbranschen