Upptaktsträff för samverkansgrupp inom klimatomställning | Byggföretagen

Upptaktsträff för samverkansgrupp inom klimatomställning

Den 3:e till 4.e maj samlades Byggföretagens samverkansgrupp för klimatomställning fysiskt för första gången.

Publicerad:

Hållbart samhällsbyggande i världsklass.

– Det blev två intensiva dagar! Vi delade information om vad som är på gång, diskuterade hur behoven hos våra medlemmar ser ut och planerade arbetet framåt, säger Åsa Lindell, nationell projektledare för klimatomställning, Byggföretagen.

Under dagarna fick samverkansgruppen också inspiration i form av besök hos två av Byggföretagens medlemsföretag.

– På Nya Konst bygger Skanska nya ombyggda lokaler åt Göteborgs universitet, ett projekt med stort fokus på återbruk. I E02 Centralen bygger NCC en etapp i Västlänken på uppdrag åt Trafikverket. Projektets klimatkrav omsätts just nu i aktiviteter som på ett eller annat sätt påverkar projektets alla 450 medarbetare, säger Åsa Lindell.

Samverkansgruppen klimat består av en representant per region samt Åsa Lindell, nationell projektledare klimat och Emma Bonnevier, klimatpolitisk talesperson. Här är regionkontakterna för Byggföretagens medlemsföretag:

  • Evelina Åström, Norra Norrland
  • Eva Thor, Södra Norrland
  • Lotta Nordesjö Dahm, Mellan
  • Christopher Andersson, Öst
  • Christine Olofsson, Väst
  • Eva Hammarbäck, Syd

Här kan du läsa mer om fokusområdet Klimatomställning