Mångfald i fokus under rekryteringsmässa i Göteborg | Byggföretagen

Mångfald i fokus under rekryteringsmässa i Göteborg

På Opportunity Day i Göteborg möttes utlandsfödda jobbsökande och rekryterande företag. ”Jobb genom inkludering” säger Ann-Sofie Lind, företagsrådgivare kompetensförsörjning på Byggföretagen i väst.

Publicerad:

Mångfald behövs i bygg- och anläggningsbranschen. Det bidrar till en bredare rekryteringsbas och skapar attraktionskraft. Byggföretagen är sedan flera år partner till mässan som fokuserar på mångfald och inkludering.

– Även i dessa tider med ett försämrat konjunkturläge är kompetensfrågan viktig. Långsiktigt behöver vi bli fler som bygger. Då kan vi inte bara rekrytera från en liten del av befolkningen, säger Ann-Sofie Lind, företagsrådgivare kompetensförsörjning på Byggföretagen i väst.

På plats fanns också Bräckegymnasiet i Göteborg för att uppmärksamma yrkesmöjligheterna inom bygg- och anläggning.

– Vi arbetar med att synliggöra byggsektorn till alla olika målgrupper. Det är en framtidssektor och det behövs fler. Och det finns många vägar in i branschen. Exempelvis validering, där de som redan har grundläggande yrkeskunskap kan få förkortad tid till yrkesbevis och förutsättning till anställning, eller vuxenutbildning med språkstöd, säger Mikael Karlsson, rektor på Bräckegymnasiet.

Läs mer om Opportunity Day. Är du som företag intresserad av att delta på nästa års mässa? Kontakta Ann-Sofie Lind.

Läs mer om hur du som företag kan nyttja validering för medarbetare som saknar yrkesbevis.

Kontakt

Ann-Sofie Lind

Företagsrådgivare kompetensförsörjning

Tel: +46 31 708 41 06

ann-sofie.lind@byggforetagen.se