Klart idag - tre nya byggingenjörsutbildningar till Yrkeshögskolan Syd i Hässleholm | Byggföretagen

Klart idag – tre nya byggingenjörs­utbildningar till Yrkeshögskolan Syd i Hässleholm

Idag presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan resultatet kring beviljande av nya yrkeshögskoleutbildningar. Antalet beviljanden inom samhällsbyggnad och byggteknik ökar med 11% jämfört med 2023. Konkret innebär det att Yrkeshögskolan Syd i Hässleholm nu beviljas tre nya starter.

Publicerad:

– Det är mycket viktigt för byggsektorn i regionen att utbildningarna inom bygg vid Yrkeshögskolan Syd i Hässleholm lever vidare. Vi är oerhört glada att byggingenjörsutbildningen beviljas tre nya starter. Skåne expanderar med stor inflyttning, stora planerade infrastrukturprojekt samt region och kommuner med stora investeringsbehov, säger Anders Fredriksson, bransch- och föreningsansvarig på Byggföretagen Östra Skåne och Blekinge.

Totalt beviljar Myndigheten för yrkeshögskolan mer än 40 000 nya utbildningsplatser varav 13 722 startar 2024 på 477 olika utbildningar, varav 124 inom utbildningsområdet Teknik och tillverkning. Även Data/IT samt samhällsbyggnad och byggteknik expanderar.

Fakta:

  • 82 st nya utbildningar inom samhällsbyggnad och byggteknik (11% mer än 2023)
  • Totalt ansökes det om att få bedriva 183 utbildningar inom samhällsbyggnad och byggteknik varav 82 beviljades
  • Fortsatt medel till viktiga utbildningar såsom: anläggningsdykare, byggnadsingenjör ROT, anläggningsingenjör m fl
  • Nya utbildningar; platschef hållbar produktion, bergsingenjör, mätningsingenjör järnväg och signaltekniker m fl.

https://www.myh.se/yrkeshogskolan/resultat-ansokningsomgangar/resultat-for-program