Stipendier delas ut till byggelever | Byggföretagen

Stipendier delas ut till byggelever

Byggföretagen i väst och BYN delar ut stipendier till elever från bygg- och anläggningsprogram i Fyrbodal och Skaraborg. Engagemang, goda resultat och att vara en lagspelare är några av kriterierna för att bli en av årets stipendiater.

Publicerad:

I Uddevalla delade Ingvar Lindsta, ordförande i Byggmästareföreningen Bohus Norra Älvsborg, ut stipendier till elever från Uddevalla, Strömstad och Lysekil. Även elever från Trollhättan, Mellerud och Munkedal fick stipendier.

Elva glada elever från bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasium i Uddevalla med omnejd tilldelades stipendium från Byggföretagen i väst.

– Det känns roligt men också viktigt att uppmärksamma och välkomna nya, unga talanger in i vår bransch. Det finns fortfarande ett stort behov av kompetens i branschen, det visar Byggföretagens senaste Byggbarometer där sju av tio medlemsföretag har svårt att hitta rätt kompetens – trots lågkonjunktur, säger Erica Steen, företagsrådgivare kompetensförsörjning på Byggföretagen i väst.

Elever från bygg- och anläggningsprogram i Skövde, Skara, Lidköping, Mariestad, Vara, och Falköping fick motta stipendium.

I Skövde fick sju elever motta stipendier från Byggbranschens Yrkesnämnd, BYN, för att ha visat stort intresse för sin utbildning och genomfört den med gott resultat, men även för att ha varit goda lagspelare.

– Ett gott kamratskap och att man är en föredöme för branschen är en viktig del, säger Erica Steen.

Även studenter från Teknikhögskolans utbildning till bygg- och anläggningsledare i Uddevalla fick motta stipendium.

Läs även om Douglas som blev Årets Byggelev.