Framtidens byggare söker praktikplats | Byggföretagen

Framtidens byggare söker praktikplats

Höstterminen är igång och många byggelever söker just nu en praktikplats. ”Här har byggföretag chansen att redan nu lära känna framtidens yrkesarbetare” säger Ann-Sofie Lind, företagsrådgivare kompetensförsörjning på Byggföretagen i väst.

Publicerad:

– Praktiken är viktig. Här får eleverna arbeta med erfarna byggnadsarbetare i skarpt läge och lära sig att följa instruktioner på ett helt annat sätt än i skolan. Det är en oumbärlig del i att skapa byggbranschens nya kvalificerade medarbetare, säger Ann-Sofie Lind.

Men de tuffa tiderna i branschen gör det allt svårare för elever att hitta praktikplatser.

Dan Löfgren är yrkeslärare på Viskastrandsgymnasiet i Borås. Inför det nya läsåret behövs ett 50-tal praktikplatser till elever inom mureri, plattsättning och träarbete. 

– Det är viktigt att tänka på att en praktikplats inte är en anställning, utan en utbildningsplats. Man måste inte alltid kunna erbjuda sin praktikelev en anställning direkt efter avslutad skolgång. Det viktiga är att eleven får en bra praktiktid, och att våra utbildningar kan hålla samma kvalité oavsett konjunkturläge. Det är nu vi utbildar framtidens arbetskraft, och det måste skola och bransch göra tillsammans, säger Dan Löfgren.

Är ni ett medlemsföretag med verksamhet i Borås med omnejd och intresserade av att erbjuda praktikplats i höst? Kontakta Dan Löfgren på Viskastrandsgymnasiet.

Vill du veta mer om praktikplatser i bygg- och anläggningsbranschen? Kontakta Byggföretagens Ann-Sofie Lind.

Kontakt

Ann-Sofie Lind

Företagsrådgivare kompetensförsörjning

Tel: +46 31 708 41 06

ann-sofie.lind@byggforetagen.se