Coronaviruset covid-19

Här samlar vi all information som är till hjälp för er medlemsföretag, regeringens olika åtgärder, våra senaste nyheter på området och Byggföretagens och Svenskt Näringslivs kontakter med regeringen.

Nyheter

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-09-07

Förlängda stödåtgärder till corona-drabbade företag

Omställningsstödet till företag som drabbats särskilt hårt av covid-19-pandemin förlängs till månaderna maj, juni och juli 2020.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-08-26

”Förläng nedsättningen av arbetsgivaravgiften”

Nedsättningen av arbetsgivaravgiften är den stödåtgärd som flest medlemsföretag har använt sig av under coronakrisen. Det visar Byggbarometern – en undersökning bland Byggföretagens medlemsföretag.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-08-21

Sju av tio bygg­företag drabbas negativt av corona-krisen

Coronakrisen blir allt mer påtaglig för bygg- och anläggningsbranschen. Enligt en ny enkät genomförd av Byggföretagen upplever sju av tio medlemsföretag uppskjutna byggstarter. Mer än hälften av företagen säger också att man har en minskad orderingång jämfört med för sex månader sedan.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-08-19

Stoeckmann om Bygg­företagens utveckling, covid-19 och avtalsrörelsen

Det har aldrig varit viktigare att vara medlem i Byggföretagen än nu. Det menar Byggföretagens ordförande Carin Stoeckmann som särskilt syftar på utmaningarna kopplade till covid-19 och Agenda 2030, två områden som kräver bred samverkan.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-06-18

CHECKLISTAN: Så renoverar du Corona-säkert i sommar

Pandemin påverkar hela samhället. Många små och mindre företag i bygg- och anläggningsbranschen känner en ekonomisk oro inför hösten. Därför har Byggföretagen tagit fram en checklista för corona-säkra renoveringar i sommar.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-06-16

Nya besked rörande koncernbidrag och korttidsarbete

Tillväxtverket lämnade den 12 juni det efterlängtade beskedet att koncernbidrag inte automatiskt diskvalificerar bolag från att ta emot stöd för korttidsarbete.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2020-06-08

Ingen förmånsbeskattning för Corona-provtagning

Provtagning som arbetsgivaren bekostar behöver inte tas upp till beskattning.