Povels tankesmedja | Byggföretagen

Povels tankesmedja

Povels tankesmedja ska förutom att stärka Povel även användas för att bidra med kloka tankar och idéer i andra utvecklingsprojekt inom byggindustrin.

Uppdaterad:

Smedjan träffas fysiskt minst två gånger per år. Har du frågor som du tycker att Tankesmedjan skall ta upp, tveka inte att höra av dig till Lars Björkeström.

Deltagarpresentation Povels tankesmedja

Maria Vogler, Sven Johansson Bygg AB

Maria kommer från bilindustrin. Där arbetade Maria i nästan 28 år, började i växeln och fick möjligheten att växa inom bolaget, de sista 15 åren var hon administrativ chef med ansvar för inköp, logistik, IT, personal och ekonomi. Förutom skolningen att jobba i och med ett ledningssystem fick Maria från bilsidan även med sig ett Lean-tänk. Marias arbetsuppgifter idag är 50 % KMA-ansvarig för hela bolaget och 50 % planering/administration för väggblocksfabriken.

Petra Waltersson, JSB AB

Petra är Kvalitets och miljöchef samt inköpssamordnare på John Svensson byggnadsfirma AB. Hon har arbetat i byggbranschen i 16 år och innan JSB på underleverantörssidan på ett elföretag. Petra ansvarar bl.a. för företags ledningssystem som är trippel certifierat gentemot kraven i SS EN ISO 9001 för kvalitet, SS-EN ISO 14001 för miljö samt OHSAS 18001 för arbetsmiljö. Petra är även Ledamot i JSB:s ledningsgrupp.

Jonas Edstrand, Knut Edstrand Byggnads AB

Efter en 4-årig teknisk utbildning i Hässleholm jobbade Jonas som utsättare och arbetsledare. Började sedan som arbetsledare i familjeföretaget som Jonas farfar startade 1961.
1999 bildade Jonas och en kollega och farbror ett nytt bolag och tog över namnet Knut Edstrand Byggnads AB. Har sitt verksamhetsområde på Österlen med omnejd, d.v.s. kommunerna Tomelilla, Ystad, Simrishamn och Sjöbo. Företaget ligger i Smedstorp som är mittpunkten på Österlen.

Richard Bergermo, Husbyggen i Väster AB

Utbildningen bestod av 4-årigt tekniskt gymnasium och 2-årig ingenjörsutbildning.
Efter det arbetade Richard som arbetsledare på HSB Bygg AB och PEAB innan han var med och startade Husbyggen 1998. Richard är nu Projektledare och vice vd på Husbyggen Väster AB som är ett byggföretag i Göteborg.

Lennart Johansson, Leguit AB

Självlärd IT guru som startade sin Byggbana 1969. Har sysslat med allt inom byggprocessen, hållit nollan på måttbandet, varit utsättare, arbetsledare, platschef, kalkylator och inköpare. Blev i början av 1980-talet även IT-ansvarig och har varit detta sedan dess. Har som IT chef hjälpt flera Povelföretag med deras IT anpassning och sedan 2013 i eget bolag. Har även hand om utbildning inom Povel både i företagsgrupper och internt hos företag och är mannen bakom ePovel.

Johan Alte

Johan arbetar numera som KMA Chef på RO-Gruppen AB och har en lång byggbakgrund och kommer under slutet av 2018 att även förstärka vår tankesmedja.

Linda Dahlin

Linda som är verksamhetsansvarig/delägare på Betonghåltagning i Göteborg AB och som länge haft ett stort engagemang både hos Branschföreningen Håltagningsentreprenörerna, som i sitt eget företag kommer även hon under hösten 2018 att förstärka Povels Tankesmedja.

Lars Björkeström, Byggföretagen

Jobbar som ansvarig för POVEL. Har arbetat med KMA-frågor sedan 1994 i bygg-, energi- och kemibranschen både som konsult och KMA-chef. Har tidigare varit bl.a. arbetsmiljörådgivare hos Sveriges Byggindustrier och revisionsledare hos ett certifieringsorgan.

Lars Redtzer, Byggföretagen

Är chef för Bransch- och medlemsutveckling sedan sommaren 2018. Har varit anställd på Sveriges Byggindustrier sedan 2012 och då arbetat med branschutveckling avseende infrastruktur-/anläggningsbyggande. Har jobbat på Trafikverket/Banverket i större infrastrukturprojekt med upphandling/inköp, verksamhetsledning och projektledning.