Så skapar vi en sund byggbransch | Byggföretagen

Så skapar vi en sund byggbransch

Under torsdagen genomförde Byggmarknadskommissionen ett seminarium på temat Verklighetens byggbransch. I samband därmed presenterades tre färska rapporter och granskningar om arbetskriminalitet i branschen.

Publicerad:

Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Byggföretagen.

– I vår strävan om en attraktiv, sund och säker byggbransch kan vi inte acceptera att det finns de som fuskar eller bryter mot lagar och regler. Det är skälet till att vi tog initiativ till Byggmarknadskommissionen. Nu ser vi fram mot kommissionens förslag till åtgärder på problemen, säger Byggföretagens vd Catharina Elmsäter-Svärd.

Behovet av fler och bättre myndighetskontroller var också något som flera av panellisterna återkom till.

I samband med konferensen lyfte Byggmarknadskommissionen i en debattartikel fram slutsatser från de nya undersökningarna och meddelade även att man valt att polisanmäla företag som man misstänker för olika former av arbetskriminalitet.

Byggmarknadskommissionen är byggbranschens initiativ för att kartlägga och analysera kriminalitet inom byggsektorn samt föreslå åtgärder för att komma till rätta med dessa företeelser. Kommissionens slutrapport med åtgärder är planerad till början av 2022.


Läs om hur Byggföretagen jobbar för att skapa en sund konkurrens i byggbranschen
Se Byggmarknadskommissionens webbinarium i efterhand
Det här gör du om du misstänker fusk