Byggelever prisas med stipendier | Byggföretagen

Byggelever prisas med stipendier

Byggföretagen i väst och BYN i väst har delat ut stipendier till elever från bygg- och anläggningsprogram i bland annat Alingsås, Trollhättan och Skövde. Att vara en god lagspelare var ett av kriterierna för att bli en av årets stipendiater.

Publicerad:

Elever från bygg- och anläggningsprogrammet på Alströmergymnasiet i Alingsås tar emot stipendium. Stefan Lindvert, ordförande i Byggföretagens branschutskott i Borås Södra Älvsborg, delar ut.

I förra veckan tilldelades fyra glada studenter från bygg- och anläggningsprogrammet på Alströmergymnasiet i Alingsås stipendium från Byggbranschens Yrkesnämnd, BYN, i väst.

– Det är både roligt och viktigt att uppmärksamma och välkomna unga byggare in i vår bransch. Trots rådande konjunkturläge finns på sikt ett stort behov av fler medarbetare till branschen, säger Ann-Sofie Lind, företagsrådgivare kompetensförsörjning på Byggföretagen i väst.

I Trollhättan delade Peter Johansson, ordförande i byggföreningen Bohus Norra Älvsborg, ut stipendier till elever från Magnus Åbergsgymnasiets bygg- och anläggningsprogram.

Även i Trollhättan och Skövde delades stipendier ut till byggelever som visat på stort intresse för sin utbildning och genomfört den med bra resultat, men som också varit goda lagspelare.

– Det är en väldigt viktig del att man visar gott kamratskap och är ett föredöme för branschen, säger Erica Steen, företagsrådgivare kompetensförsörjning på Byggföretagen i väst.

Elever från bygg- och anläggningsprogram i Skövde, Skara, Lidköping, Vara och Falköping fick motta Byggföretagen i västs stipendium.

Läs även om Hugo och Emilia som båda fick utmärkelsen Årets byggelev av Byggföretagen i väst.