Jämställdhetsbygget – Byggbranschens jämställdhetspris

Priset Jämställdhetsbygget startades i samarbete mellan fyra unga tjejer och Byggföretagen. Syftet var att hylla satsningar som har bidragit till en mer jämställd bygg- och anläggningsbransch.

Byggföretagen vill uppmärksamma goda exempel på satsningar, initiativ och aktiviteter som har ökat jämställdheten inom byggbranschen. Med Jämställdhetsbygget ville vi inspirera fler till att ta initiativ som leder till en mer attraktiv byggbransch.

 

Byggföretagen vill tacka för alla viktiga och inspirerande nomineringar, finalister och vinnarbidrag som vi och grundarna till Jämställdhetsbygget har haft förmånen att uppmärksamma under de senaste två åren. Alla fantastiska nomineringar vittnar om att arbetet för att skapa en mer jämställd byggbransch pågår för fullt därute. Detta viktiga arbete vill vi på Byggföretagen fortsätta stötta och uppmärksamma. Därför väljer vi att vidareutveckla tävlingskonceptet ytterligare och återkommer med mer information här inom kort.

Vinnaren av Jämställdhetsbygget 2020:
Snickarpodden – JM
Snickarpodden vinner Jämställdhetsbygget 2020

Finalisterna 2020

Vinnaren av Jämställdhetsbygget 2019:
Uppsalahem
Uppsalahem, vinnare av jämställdhetsbygget 2019

Finalisterna 2019

Nyheter

Pressrelease
Publicerad: 2021-02-23

Nytt pris ska synliggöra kvinnliga förebilder i byggbranschen

Nu lanseras priset Årets byggkvinna. Priset ska lyfta fram kvinnliga förebilder i byggbranschen och på sikt få fler att söka sig till branschen. Målet är en jämnare könsfördelning, vilket kan bidra till en sundare och schysstare kultur på våra arbetsplatser.

Pressrelease
Publicerad: 2020-03-31

Snickarpodden vinner Jämställdhetsbygget 2020

JM:s Snickarpodden, med snickarlärlingarna Linn Gergi och Susanne Wacklin, vinner byggbranschens jämställdhetspris ”Jämställdhetsbygget 2020”. Deras underhållande och informerande podd har bidragit till att fler kvinnor söker sig till byggbranschen.

Pressrelease
Publicerad: 2020-03-04

De är finalisterna i byggbranschens jämställdhetspris 2020

Av 18 kvalificerade nomineringar har nu juryn valt ut finalisterna till Jämställdhetsbygget 2020 – byggbranschens jämställdhetspris. Finalisternas gemensamma nämnare är att de med aktiva insatser bidrar till en mer jämställd byggbransch.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2019-11-11

Nominera till Jämställdhetsbygget 2020!

För andra året i rad uppmärksammar vi goda exempel på satsningar, initiativ och aktiviteter som har ökat jämställdheten inom byggbranschen. Förhoppningen är att det inspirerar fler till att ta initiativ som leder till ökad jämställdhet och en mer attraktiv byggbransch.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2019-03-27

Uppsalahem, årets vinnare av Jämställdhetsbygget

Det nyinstiftade priset får Uppsalahem för sin jämställda upphandling, som juryn hoppas ska inspirera fler att bidra till en jämställd byggbransch.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2019-03-21

Snickarpodden (JM) finalist i Jämställdhetsbygget

Finalisternas gemensamma nämnare är att de med aktiva insatser bidrar till en mer jämställd byggbransch. I Snickarpodden möter du kvinnorna som valde att byta sina jobb som bland annat florist och undersköterska för att ta på sig varsel och hjälm och ge sig ut på byggena. Snickarpodden görs av och med JMs snickarlärlingar Susanne Wacklin och Linn Gergi.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2019-03-21

Finalisterna till Jämställdhetsbygget är…

För första gången delas byggbranschens nya jämställdhetspris Jämställdhetsbygget ut till en organisation eller företag som aktivt arbetar för en mer jämställd bransch. Vinnaren presenteras på Årets Bygge-galan den 26 mars. Här presenteras de tre finalisterna till priset:

Kontakt

Kristina Melander

Kristina Melander

Kommunikatör/ pressansvarig kompetensförsörjning

Tel: +46 8 698 58 58

kristina.melander@byggforetagen.se