Jämställdhetsbygget - Byggbranschens jämställdhetspris | Byggföretagen

Jämställdhetsbygget – Byggbranschens jämställdhetspris

Priset Jämställdhetsbygget startades i samarbete mellan fyra unga tjejer och Byggföretagen. Syftet var att hylla satsningar som har bidragit till en mer jämställd bygg- och anläggningsbransch.

Byggföretagen vill uppmärksamma goda exempel på satsningar, initiativ och aktiviteter som har ökat jämställdheten inom byggbranschen. Med Jämställdhetsbygget ville vi inspirera fler till att ta initiativ som leder till en mer attraktiv byggbransch.

 

Byggföretagen vill tacka för alla viktiga och inspirerande nomineringar, finalister och vinnarbidrag som vi och grundarna till Jämställdhetsbygget har haft förmånen att uppmärksamma under de senaste två åren. Alla fantastiska nomineringar vittnar om att arbetet för att skapa en mer jämställd byggbransch pågår för fullt därute. Detta viktiga arbete vill vi på Byggföretagen fortsätta stötta och uppmärksamma. Därför väljer vi att vidareutveckla tävlingskonceptet ytterligare och återkommer med mer information här inom kort.

Vinnaren av Jämställdhetsbygget 2020:
Snickarpodden – JM
Snickarpodden vinner Jämställdhetsbygget 2020

Finalisterna 2020

Vinnaren av Jämställdhetsbygget 2019:
Uppsalahem
Uppsalahem, vinnare av jämställdhetsbygget 2019

Finalisterna 2019

Nyheter

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-10-29

Välkommen till Bygg­företagens kvinnliga nätverk

Byggbranschen ska vara en bransch där alla känner sig välkomna och lika behandlade. Byggföretagens kvinnliga nätverk finns över hela landet. I nätverken får kvinnor möjlighet att utbyta erfarenheter och diskutera branschfrågor.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-04-23

Hon fick utmärkelse för ”den mest inspirerande resan”.

I samband med prisutdelningen av Årets byggkvinna 2021 tilldelades Melkam Tebeje, arbetsledare produktion på […]

Pressrelease
Publicerad: 2021-04-23

Hon blev Årets byggkvinna 2021

Emmalena Andersson, plåtslagare och byggchef, kan nu även titulera sig Årets byggkvinna 2021. Emmalena har i sin roll som plåtslagare och byggchef bidragit till en bättre arbetsmiljö på såväl plåtföretaget som hon är verksam i som i branschen. Hon arbetar med viktiga områden som psykosocial hälsa, mobbing och trakasserier för att skapa en bättre bransch. Utöver det arbetar hon nära utbildningsorganisationer för att säkra kompetensen till byggbranschen.

Pressrelease
Publicerad: 2021-04-13

De är finalisterna till Årets byggkvinna 2021

Nu är det beslutat vilka som går till final i priset Årets byggkvinna, som delas ut för första gången i år. Priset syftar till att uppmärksamma kvinnliga förebilder som bidrar till en mer inkluderande och jämställd byggbransch.

Pressrelease
Publicerad: 2021-02-23

Nytt pris ska synliggöra kvinnliga förebilder i byggbranschen

Nu lanseras priset Årets byggkvinna. Priset ska lyfta fram kvinnliga förebilder i byggbranschen och på sikt få fler att söka sig till branschen. Målet är en jämnare könsfördelning, vilket kan bidra till en sundare och schysstare kultur på våra arbetsplatser.

Pressrelease
Publicerad: 2020-03-31

Snickarpodden vinner Jämställdhetsbygget 2020

JM:s Snickarpodden, med snickarlärlingarna Linn Gergi och Susanne Wacklin, vinner byggbranschens jämställdhetspris ”Jämställdhetsbygget 2020”. Deras underhållande och informerande podd har bidragit till att fler kvinnor söker sig till byggbranschen.

Pressrelease
Publicerad: 2020-03-04

De är finalisterna i byggbranschens jämställdhetspris 2020

Av 18 kvalificerade nomineringar har nu juryn valt ut finalisterna till Jämställdhetsbygget 2020 – byggbranschens jämställdhetspris. Finalisternas gemensamma nämnare är att de med aktiva insatser bidrar till en mer jämställd byggbransch.

Kontakt

Kristina Melander

Kristina Melander

Kommunikationsstrateg och projektledare

Tel: +46 8 698 58 58

kristina.melander@byggforetagen.se