Jämställdhetsbygget – Byggbranschens jämställdhetspris

Priset Jämställdhetsbygget har startats av fyra unga tjejer och drivs tillsammans med Byggföretagen. Syftet är att hylla satsningar som har bidragit till en mer jämställd bygg- och anläggningsbransch.

Byggbranschen behöver lyfta goda exempel på satsningar, initiativ och aktiviteter som har ökat jämställdheten inom byggbranschen. Förhoppningen är att priset leder till att fler tar initiativ som leder till en mer attraktiv byggbransch med ökad jämställdhet.

 

Vinnaren av Jämställdhetsbygget 2020:
Snickarpodden – JM
Snickarpodden vinner Jämställdhetsbygget 2020

Finalisterna 2020:

  • Kvalitetsgranskning av jämställdhetsarbete – Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH)
  • Byggkurage – Erik Larsson Bygg
  • Snickarpodden – JM

Vinnaren av Jämställdhetsbygget 2019 – Uppsalahem Uppsalahem, vinnare av jämställdhetsbygget 2019

Finalisterna 2019

Nyheter

Pressrelease
Publicerad: 2020-03-31

Snickarpodden vinner Jämställdhetsbygget 2020

JM:s Snickarpodden, med snickarlärlingarna Linn Gergi och Susanne Wacklin, vinner byggbranschens jämställdhetspris ”Jämställdhetsbygget 2020”. Deras underhållande och informerande podd har bidragit till att fler kvinnor söker sig till byggbranschen.

Pressrelease
Publicerad: 2020-03-04

De är finalisterna i byggbranschens jämställdhetspris 2020

Av 18 kvalificerade nomineringar har nu juryn valt ut finalisterna till Jämställdhetsbygget 2020 – byggbranschens jämställdhetspris. Finalisternas gemensamma nämnare är att de med aktiva insatser bidrar till en mer jämställd byggbransch.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2019-11-11

Nominera till Jämställdhetsbygget 2020!

För andra året i rad uppmärksammar vi goda exempel på satsningar, initiativ och aktiviteter som har ökat jämställdheten inom byggbranschen. Förhoppningen är att det inspirerar fler till att ta initiativ som leder till ökad jämställdhet och en mer attraktiv byggbransch.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2019-03-27

Uppsalahem, årets vinnare av Jämställdhetsbygget

Det nyinstiftade priset får Uppsalahem för sin jämställda upphandling, som juryn hoppas ska inspirera fler att bidra till en jämställd byggbransch.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2019-03-21

Snickarpodden (JM) finalist i Jämställdhetsbygget

Finalisternas gemensamma nämnare är att de med aktiva insatser bidrar till en mer jämställd byggbransch. I Snickarpodden möter du kvinnorna som valde att byta sina jobb som bland annat florist och undersköterska för att ta på sig varsel och hjälm och ge sig ut på byggena. Snickarpodden görs av och med JMs snickarlärlingar Susanne Wacklin och Linn Gergi.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2019-03-21

Finalisterna till Jämställdhetsbygget är…

För första gången delas byggbranschens nya jämställdhetspris Jämställdhetsbygget ut till en organisation eller företag som aktivt arbetar för en mer jämställd bransch. Vinnaren presenteras på Årets Bygge-galan den 26 mars. Här presenteras de tre finalisterna till priset:

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2019-03-11

Golvkedjan, finalist i Jämställdhetsbygget

Byggbranschens nya jämställdhetspris ”Jämställdhetsbygget” syftar till att uppmärksamma goda initiaitv som leder till en mer jämställd byggbransch. Golvkedjan är en av de tre finalisterna.

Kontakt

Kristina Melander

Kommunikatör/ pressansvarig kompetensförsörjning

Tel: +46 8 698 58 58

kristina.melander@byggforetagen.se