Väst

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-06-16

Åsa blev Årets byggelev

Framtiden är ljus för Åsa Gustafsson från Marks kommun. Förra veckan tog hon studenten från Viskastrandsgymnasiet i Borås och tilldelades Byggföretagens stipendium Årets byggelev. Nu väntar ett nytt, spännande jobb på Peab.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-05-26

Byggare i Skaraborg tar emot unga och nyanlända med öppna armar

I fyra år har Byggföretagen tillsammans med Arbetsförmedlingen och Skövde kommun drivit projektet ”Jobbspår i samverkan”. Syftet? Hjälpa unga och nyanlända som är långt från arbetsmarknaden att komma i arbete.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-05-19

Dags igen för Almedalen i Almedal!

Snart är det dags för det viktiga samtalet om Göteborgs framtida bostadsbyggande. I år står hållbarhet och sund konkurrens på agendan.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-05-06

Framtida anläggare och maskinister söker praktikplats!

På Bräckegymnasiets anläggnings- och maskinförarutbildning får eleverna en bred grund inför framtida yrkesliv. Just nu står dock många av programmets elever utan en praktikplats. Här finns nu en fantastisk möjlighet att vara med och utbilda framtidens anläggare och maskinister.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-03-16

Hej, Ann-Sofie Lind!

Du är ansvarig för kompetensförsörjningsfrågor i väst. Lärlingar är i fokus för utbildningar du ska hålla i under april och maj inom ramen för BYN-samarbetet.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-03-08

Daniel Strandell är ny branschansvarig i väst

Han startade sin anställning som bransch- och föreningsansvarig för Göteborgsregionen och Södra Älvsborg för en månad sedan. Nu kastas Daniel in hetluften direkt med byggstämma den här veckan.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-03-02

Daniel Strandell

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-02-24

Markus Brink driver på för Sund konkurrens i väst

Han är aktiv i Hus- och bostadsutskottet där han leder gruppen Upphandling och sund konkurrens, arrangören bakom webbseminariet den 25 februari. Vi tar pulsen på Markus Brink.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-02-04

Tema framtiden på Skaraborgs anläggardag 2021

-Riktigt givande!, sammanfattar Maria Skoog, bransch- föreningsansvarig. Temat var framtiden och deltagarna många. Över 60 personer från kommuner, myndigheter, fastighetsägare och medlemsföretag diskuterade branschens utmaningar. Och lösningar. 4D-simulering, VDC och 3D-mapping var bara några exempel.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-01-27

Hållbarhet på byggstämman i Göteborgsregionen 11 mars

När Göteborgsregionen och Södra Älvsborgs byggförening håller årsstämma bjuds det också på högklassigt hållbarhetsevent med bland andra Maria Wetterstrand (tidigare MP-språkrör). Regionchef Anna Lönn Lundbäck menar att arbetet med hållbar utveckling ökar företagens konkurrenskraft i kommande affärer. Hållbart byggande är lönsamt.