Ökade krav på klimatneutralt byggande när EU utser klimatstäder | Byggföretagen

Ökade krav på klimatneutralt byggande när EU utser klimatstäder

Sju svenska städer har valts ut till EU:s satsning på klimatneutrala städer 2030. ”Detta kommer innebära ökade krav på klimatneutralt byggande för våra medlemsföretag” säger Anna Lönn Lundbäck, nationell hållbarhetssamordnare.

Publicerad:

Anna Lönn Lundbäck, nationell hållbarhetssamordnare, Byggföretagen.

De svenska städer som blivit utvalda att agera föregångare i klimatomställningen är Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Helsingborg, Gävle och Umeå.

Hur påverkar detta våra medlemsföretag?

– För våra medlemmar verksamma i dessa städer kommer det innebära ökade krav på klimatneutralt byggande inom en betydligt närmare framtid. Nu är hög tid att ta nästa steg i sitt hållbarhetsarbete för att säkra framtida affärer. Behovet av en klimatneutral, hållbar och konkurrenskraftig bransch är tydligare nu än någonsin.  

5 åtgärder för minskad klimatpåverkan: