Safe Construction Training | Byggföretagen

Safe Construction Training

Obligatorisk säkerhetsutbildning för Byggföretagens medlemmar

Obligatorisk utbildning för Byggföretagens medlemmar

Goda kunskaper i reglerna kring arbetsmiljö hjälper till att skydda dig själv, kollegor och medarbetare från skador och olyckor. Safe Construction Training är hela branschens introduktionsutbildning inom arbetsmiljöområdet. Från och med den 1 juli 2021 är utbildningen obligatorisk för Byggföretagens medlemmar.

Safe Construction Training förutsätter att individen är ansluten inom ID06. Detta för att säkerställa att digitalt utbildningsbevis registreras på individen inom ID06 Kompetensdatabas.

Det innebär att genomförandet av kursen inleds med en inloggning och verifiering mot ID06. Är individen inte ansluten till ID06 kommer kursen inte att kunna genomföras.

Utbildningen finns på tio olika språk och genomförs kostnadsfritt online via dator, platta eller mobil. Använder du dator rekommenderar vi dig att använda webbläsare Google Chrome, Microsoft Edge eller Safari.

 

 

 

Nyheter

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2023-03-06

Därför är ledarskap temat på årets säkerhetsdag

Fredagen den 28 april äger Byggföretagens årliga Säkerhetsdag rum. I år är temat förutsättningar för bra ledarskap. Berndt Jonsson, Byggföretagens nationella arbetsmiljösamordnare, berättar mer.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2023-02-21

Här är de stora arbetsmiljöfrågorna i din region

Vilka är de vanligaste arbetsmiljöfrågorna just nu? Byggföretagens sex arbetsmiljörådgivare runt om i landet berättar.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-10-31

”Alla ska ha en bra arbetsmiljö”

Mitt under den europeiska arbetsmiljöveckan lanserar Byggföretagen en satsning på att förbättra chefers och tjänstemäns psykosociala arbetsmiljö. Byggföretagens nationella arbetsmiljösamordnare Berndt Jonsson berättar mer.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-08-24

Premiär för förbättrad säkerhets­utbildning

Den 13 september släppte Byggföretagen en förbättrad version av den digitala säkerhetsutbildningen Safe Construction Training. Nyheter är att det blir enklare att logga in samt att hitta sitt digitala utbildningsbevis.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-06-20

Arbetsmiljökonferensen 2022 – Ett hållbart arbetsliv

Den 20 september håller Byggföretagen sin årliga arbetsmiljökonferens, som i år fokuserar på ett hållbart arbetsliv och friskfaktorer. Genom att fokusera mer på det som gör oss friska på arbetsplatsen, kan vi förbättra hela arbetsmiljön.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-03-11

Friskfaktorer temat på årets säkerhetsdag

Torsdagen den 28 april äger Byggföretagens årliga Säkerhetsdag rum. I år är temat friskfaktorer – vad håller oss friska och hur arbetar man för friskfaktorer på våra arbetsplatser? Berndt Jonsson, Byggföretagens nationella arbetsmiljösamordnare, berättar mer.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-03-07

Guide till Safe Construction Training för dig som har byggarbetsmiljösamordningsansvaret

Safe Construction Training är Byggföretagens obligatoriska säkerhetsutbildning. Här hittar du en enkel guide för vad som gäller för dig som har samordningsansvaret (BAS-p/u).