Safe Construction Training | Byggföretagen

Safe Construction Training

Obligatorisk säkerhetsutbildning för Byggföretagens medlemmar

Obligatorisk utbildning för Byggföretagens medlemmar

Goda kunskaper i reglerna kring arbetsmiljö hjälper till att skydda dig själv, kollegor och medarbetare från skador och olyckor. Safe Construction Training är hela branschens introduktionsutbildning inom arbetsmiljöområdet. Från och med den 1 juli 2021 är utbildningen obligatorisk för Byggföretagens medlemmar.

Kursen fungerar utmärkt som säker­hetsintroduktion i företag och organisationer av alla storlekar, finns på tio olika språk och vänder sig till alla som är verksamma i branschen. Onlineutbildningen är gratis och öppen för alla.

Safe Construction Training kräver registrering och inloggning via ett personligt konto. Utbildningen är anpassad för dator/platta/mobil. Använder du dator rekommenderar vi dig att använda webbläsare Google Chrome.

Supportärenden kring utbildningen ska skickas till support@buc.se

 

Nyheter

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-06-20

Arbetsmiljökonferensen 2022 – Ett hållbart arbetsliv

Den 20 september håller Byggföretagen sin årliga arbetsmiljökonferens, som i år fokuserar på ett hållbart arbetsliv och friskfaktorer. Genom att fokusera mer på det som gör oss friska på arbetsplatsen, kan vi förbättra hela arbetsmiljön.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-03-11

Friskfaktorer temat på årets säkerhetsdag

Torsdagen den 28 april äger Byggföretagens årliga Säkerhetsdag rum. I år är temat friskfaktorer – vad håller oss friska och hur arbetar man för friskfaktorer på våra arbetsplatser? Berndt Jonsson, Byggföretagens nationella arbetsmiljösamordnare, berättar mer.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-03-07

Guide till Safe Construction Training för dig som har byggarbetsmiljösamordningsansvaret

Safe Construction Training är Byggföretagens obligatoriska säkerhetsutbildning. Här hittar du en enkel guide för vad som gäller för dig som har samordningsansvaret (BAS-p/u).

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-12-21

Bygg­företagen kan vinna arbetsmiljöpris

Byggföretagens arbetsmiljörådgivare är nominerade till Håll Nollans Arbetsmiljöpris 2022. ”Det känns jättebra!” kommenterar Berndt Jonsson, nationell arbetsmiljösamordnare på Byggföretagen.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-11-24

Så ska arbetsgivare hantera problemen med droger, vibrationer och kvartsdamm

Hur kan arbetsgivare bli bättre på att riskbedöma och undvika skador inom droger, vibrationer och kvartsdamm? Det är frågor lyfts på två medlemsträffar under december. Byggföretagens arbetsmiljörådgivare Patrik Jakobsson berättar mer.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-11-16

Här är de stora arbetsmiljöfrågorna i din region

Vilka är de vanligaste arbetsmiljöfrågorna just nu? Byggföretagens sex arbetsmiljörådgivare runt om i landet berättar.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-10-27

Årets arbetsmiljökonferens fokuserar på ohälsosam arbetsbelastning

Den 18 november håller Byggföretagen sin årliga arbetsmiljökonferens. I samband med konferensen kommer bland annat en kartläggning av psykisk ohälsa bland yrkesarbetare att presenteras.