Safe Construction Training | Byggföretagen

Safe Construction Training

Obligatorisk säkerhetsutbildning för Byggföretagens medlemmar

Obligatorisk utbildning för Byggföretagens medlemmar

Goda kunskaper i reglerna kring arbetsmiljö hjälper till att skydda dig själv, kollegor och medarbetare från skador och olyckor. Safe Construction Training är hela branschens introduktionsutbildning inom arbetsmiljöområdet. Från och med den 1 juli 2021 är utbildningen obligatorisk för Byggföretagens medlemmar.

Safe Construction Training förutsätter att individen är ansluten inom ID06. Detta för att säkerställa att digitalt utbildningsbevis registreras på individen inom ID06 Kompetensdatabas.

Det innebär att genomförandet av kursen inleds med en inloggning och verifiering mot ID06. Är individen inte ansluten till ID06 kommer kursen inte att kunna genomföras.

Utbildningen finns på tio olika språk och genomförs kostnadsfritt online via dator, platta eller mobil. Använder du dator rekommenderar vi dig att använda webbläsare Google Chrome, Microsoft Edge eller Safari.

 

 

 

Nyheter

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2024-02-13

Så kan ditt företag uppmärksamma Säkerhetsdagen 2024

Hallå där! Christer Johansson, arbetsmiljörådgivare, som ingår i Byggföretagens arbetsgrupp inför Säkerhetsdagen den 29 april.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2023-08-14

Minskat antal arbetsolyckor inom bygg och anläggning

Färre verksamma inom den privata byggindustrin skadas i arbetet. Det visar en ny rapport som bygger på statistik från Arbetsmiljöverket.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2023-05-08

Öppna utbildningstillfällen i säkerhetsparken

Nu bjuder Byggbranschens Säkerhetspark för första gången någonsin in till öppna utbildningstillfällen för enskilda deltagare.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2023-04-06

Ny kampanj för en tryggare arbetsmiljö på vägen

Inför påskhelgen lanserar Byggföretagen och Seko en gemensam kampanj för att uppmärksamma problematiken kring hot och våld som drabbar flaggvakter vid vägarbeten samt drift- och underhållspersonal vid vägar och i bostadsområden.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2023-03-06

Därför är ledarskap temat på årets säkerhetsdag

Fredagen den 28 april äger Byggföretagens årliga Säkerhetsdag rum. I år är temat förutsättningar för bra ledarskap. Berndt Jonsson, Byggföretagens nationella arbetsmiljösamordnare, berättar mer.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2023-02-21

Här är de stora arbetsmiljöfrågorna i din region

Vilka är de vanligaste arbetsmiljöfrågorna just nu? Byggföretagens sex arbetsmiljörådgivare runt om i landet berättar.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2022-10-31

”Alla ska ha en bra arbetsmiljö”

Mitt under den europeiska arbetsmiljöveckan lanserar Byggföretagen en satsning på att förbättra chefers och tjänstemäns psykosociala arbetsmiljö. Byggföretagens nationella arbetsmiljösamordnare Berndt Jonsson berättar mer.