Sund konkurrens kunskapsbank | Byggföretagen

Sund konkurrens kunskapsbank

Välkommen till kunskapsbanken för sund konkurrens

Vi ger tillgång till pedagogiska upplägg för mer kunskap och inspiration, konkreta tips, goda exempel och viktiga verktyg inom området sund konkurrens.

Till varje moment paketeras relevant material, verktyg, information, reflektionsfrågor och faciliteringsvägledning med råd för hur du kan lägga upp ett samtal eller en aktivitet tillsammans med andra.

Kunskapsbanken vänder sig till alla aktörer i och kring bygg- och anläggningssektorn – lokala och regionala nätverk, beslutsfattare och tjänstemän, företag, myndigheter, fack, arbetsgivare och övriga branschaktörer som jobbar för sund konkurrens.

Branschen har enats kring en gemensam strategisk agenda. Kunskapsbanken möjliggörs genom samverkan mellan Byggföretagen och 11 andra fack och arbetsgivarorganisationer.

Nyheter

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-11-09

Snart införs ny säkrare kortstandard för ID06

Inom kort tar ID06 nästa steg i att successivt tillämpa den nya kortstandard som 2018 fastställdes för ID06-kortet. De nya korten möjliggör att på sikt använda biometrisk avläsning, vilket skulle öka säkerheten markant.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-11-02

Bygg­företagen och Byggnads inrättar åtgärdskommission

Byggföretagen och Byggnads har enats om att inrätta en gemensam åtgärdskommission för att bekämpa arbetslivskriminaliteten i byggbranschen. Kommissionens uppgift blir bland annat att ta fram en åtgärdsplan för hur kontrollerna av att lagar och avtal följs ska bli fler och mer effektiv.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-10-22

Se Forum för sund konkurrens i efterhand

Forum för sund konkurrens 2021 blev en succé med nästan 700 deltagare. I forumet diskuterades hur vi kan lösa utmaningen med företagskriminalitet inom byggbranschen.

Pressrelease
Publicerad: 2021-09-27

Bygg­företagens vd i ny regeringsdelegation mot arbetslivskriminalitet

Byggföretagens vd Catharina Elmsäter-Svärd är en av ledamöterna i den nationella delegation mot arbetslivskriminalitet som regeringen beslutat tillsätta. Det meddelade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark idag.

Nyhet från Byggföretagen
Publicerad: 2021-09-16

Så skapar vi en sund byggbransch

Under torsdagen genomförde Byggmarknadskommissionen ett seminarium på temat Verklighetens byggbransch. I samband därmed presenterades tre färska rapporter och granskningar om arbetskriminalitet i branschen.

Pressrelease
Publicerad: 2021-09-06

Bygg­företagen välkomnar regeringens satsning mot arbetskriminalitet

Finansminister Magdalena Andersson föreslog idag att det ska inrättas en ny myndighet för systemövergripande kontroll av utbetalningar från välfärdssystemen samt att ytterligare medel ska anvisas till berörda myndigheter för att bekämpa fel och fusk och för att förstärka arbetet mot arbetskriminalitet. Byggföretagen välkomnar dagens besked.

Pressrelease
Publicerad: 2021-08-20

Var tredje svensk planerar att bygga eller renovera om

36 % av svenskarna planerar att bygga om eller renovera sin bostad eller fritidshus det närmaste året. Det största orosmomentet är att budgeten inte hålls. Det visar en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Byggföretagen.

Claes Thunblad

Nationell samordnare för Sund konkurrens, tf. chef Byggbranschens Utbildningscenter

Tel: +46 8 698 58 28

claes.thunblad@byggforetagen.se